Hildebrandstraat 14 

5242 GE Rosmalen 

06-20406009 

073-5217753

b.vandermeer@home.nl

http://www.pesten.net

http://www.bobvandermeer.info

http://www.bullying.nl

 

header.jpg

Menu

Inloggen

Pabo-student

Website pesten, geweld, psychosociale veiligheid voor pabo-studenten

Op dit moment wordt gewerkt aan de website www.expertisecentrumgeweld.nl.
Het format van deze site is als volgt:

  • Individuele Pabo's inventariseren bij haar docenten en studenten vragen over pesten, geweld, psychosociale veiligheid van leerlingen basisonderwijs.
  • Uit deze vragen worden de minimaal 20 en maximaal 50 meest gestelde vragen geselecteerd, die daaropvolgend in groepen van 10 worden beantwoord. Bij elke 10 vragen en antwoorden worden ze ter goedkeuring voorgelegd aan de Pabo, waarna ze pas na goedkeuring van deze Pabo op de site van de individuele Pabo worden geplaatst.
  • De vragen en antwoorden kunnen worden ingezien, maar niet worden gedownload. Dit om te voorkomen dat ze worden uitgeprint en daarna een eigen, niet meer te controleren, leven gaan leiden.
  • Studenten en docenten van individuele Pabo's hebben ieder een eigen inlogcode, loggen in en bestuderen de vragen en de antwoorden die met behulp van trefwoorden zowel op de vragen als de antwoorden op te vragen zijn, op welke manier de docenten en studenten zich op eenvoudige wijze kunnen professionaliseren.
  • De site wordt gemaakt en onderhouden door Europees Expertisecentrum voor Veiligheid (E2V2) in Rosmalen. Informatie hierover is te vinden in de rubriek CV op www.pesten.net.
  • Per vraag en antwoord betaalt iedere docent en student eenmalig een van te voren afgesproken bedrag, ex btw, welk bedrag iedere docent en student op een van de rekeningnummers van de eigen Pabo stort. Dit bedrag komt uit de studiekosten van iedere student dan wel professionaliseringsgelden van iedere docent.
  • Dit bedrag stelt mij in staat om niet alleen mijn werk te kunnen blijven doen, maar ook om mijn kennis te kunnen overdragen en op deze manier op eenvoudige wijze het pestprobleem mede te helpen oplossen.
  • Als tegenprestatie vloeit 20% van de inkomsten, in de vorm van gratis workshops en andere professionaliseringsactiviteiten voor docenten en studenten, weer terug aan de individuele Pabo.

Pabo-module pesten, geweld, ongewenste omgangsvormen
Op dit moment wordt overleg gevoerd met een Pabo. Het doel: samenstellen van een Pabo-module, aangepast aan de wensen van deze Pabo. De inhoud: met als uitgangspunt het boek Geweld als onderwijsprobleem aan pabo-studenten een strategie leren, met behulp waarvan zij alle mogelijke onderwijsproblemen kunnen aanpakken, waaronder pesten. Dit is efficiënter dan hen door middel van veel verschillende projecten leren verschillende problemen op te lossen.

c Drs. B. van der Meer
Europees Expertisecentrum voor Veiligheid
p/a Hildebrandstraat 14
5242 GE Rosmalen
073-5217753/06-20406009
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
www.pesten.net 
www.expertisecentrumgeweld.nl