Hildebrandstraat 14 

5242 GE Rosmalen 

06-20406009 

073-5217753

b.vandermeer@home.nl

http://www.pesten.net

http://www.bobvandermeer.info

http://www.bullying.nl

 

header.jpg

Menu

Inloggen

Vertrouwenspersoon

Website pesten, geweld, psychosociale veiligheid voor vertrouwenspersonen

Op dit moment wordt gewerkt aan de website www.expertisecentrumgeweld.nl.
Het format van deze site is als volgt:

  • De koepels van vertrouwenspersonen inventariseren bij hun leden vragen over pesten, geweld, psychosociale veiligheid van leerlingen en docenten basisonderwijs, voortgezet onderwijs en van studenten en docenten middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en universitair onderwijs.
  • Uit deze vragen worden de minimaal 20 en maximaal 50 meest gestelde vragen geselecteerd, die daaropvolgend in groepen van 10 worden beantwoord. Bij elke 10 vragen en antwoorden worden ze ter goedkeuring voorgelegd aan de belangenorganisaties van/voor vertrouwenspersonen, waarna ze pas na goedkeuring van deze organisatie op de site worden geplaatst.
  • De vragen en antwoorden kunnen worden ingezien, maar niet worden gedownload. Dit om te voorkomen dat ze worden uitgeprint en daarna een eigen, niet meer te controleren, leven gaan leiden.
  • Leden van de doelgroep hebben ieder een eigen inlogcode, loggen in en bestuderen de vragen en de antwoorden die met behulp van trefwoorden zowel op de vragen als de antwoorden op te vragen zijn, op welke manier de vertrouwenspersonen zich op eenvoudige wijze kunnen professionaliseren.
  • De site wordt gemaakt en onderhouden door Europees Expertisecentrum voor Veiligheid (E2V2) in Rosmalen.
  • Per vraag en antwoord betaalt iedere vertrouwenspersoon eenmalig een van te voren afgesproken bedrag, ex btw, welk bedrag zij op een van de rekeningnummers van de eigen belangenvereniging storten. Dit bedrag komt uit de professionaliseringsgelden van iedere vertrouwenspersoon.
  • Dit bedrag stelt mij in staat om niet alleen mijn werk te kunnen blijven doen, maar ook om mijn kennis te kunnen overdragen en op deze manier op eenvoudige wijze het pestprobleem mede te helpen oplossen.
  • Als tegenprestatie vloeit 20% van de inkomsten, in de vorm van gratis workshops en andere professionaliseringsactiviteiten voor vertrouwenspersonen, weer terug aan de eigen belangenvereniging.

 

c Drs. B. van der Meer
Europees Expertisecentrum voor Veiligheid
p/a Hildebrandstraat 14
5242 GE Rosmalen
073-5217753/06-20406009
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
www.pesten.net 
www.expertisecentrumgeweld.nl