Hildebrandstraat 14 

5242 GE Rosmalen 

06-20406009 

073-5217753

b.vandermeer@home.nl

http://www.pesten.net

http://www.bobvandermeer.info

http://www.bullying.nl

 

header.jpg

Menu

Inloggen

Klachtencommissie

Website pesten, geweld, psychosociale veiligheid voor leden van klachtencommissies

Op dit moment wordt gewerkt aan de website www.expertisecentrumgeweld.nl.
Het format van deze site is als volgt:

  • De koepel van klachtencommissies inventariseert bij haar leden vragen over pesten, geweld, psychosociale veiligheid van leerlingen en personeelsleden basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs, universitair onderwijs, bedrijven en organisaties.
  • Uit deze vragen worden per onderwijsssoort en voor bedrijven en organisaties de minimaal 20 en maximaal 50 meest gestelde vragen geselecteerd, die daaropvolgend in groepen van 10 worden beantwoord. Bij elke 10 vragen en antwoorden worden ze ter goedkeuring voorgelegd aan de koepel, waarna ze pas na goedkeuring van deze belangenorganisatie op de site worden geplaatst.
  • De vragen en antwoorden kunnen worden ingezien, maar niet worden gedownload. Dit om te voorkomen dat ze worden uitgeprint en daarna een eigen, niet meer te controleren, leven gaan leiden.
  • Leden van de doelgroep hebben ieder een eigen inlogcode, loggen in en bestuderen de vragen en de antwoorden die met behulp van trefwoorden zowel op de vragen als de antwoorden op te vragen zijn, op welke manier de leden van klachtencommissies zich op eenvoudige wijze kunnen professionaliseren.
  • De site wordt gemaakt en onderhouden door Europees Expertisecentrum voor Veiligheid (E2V2) in Rosmalen. Informatie hierover is opgenomen in de rubriek CV op de website www.pesten.net.
  • Per vraag en antwoord betaalt iedere klachtencommissie eenmalig een van te voren afgesproken bedrag, ex btw, welk bedrag ieder lid van de klachtencomissie of iedere klachtencommissie op een van de rekeningnummers van de belangenorganisatie stort. Dit bedrag komt uit de professionaliseringsgelden van leden van klachtencommissies.
  • Dit bedrag stelt mij in staat om niet alleen mijn werk te kunnen blijven doen, maar ook om mijn kennis te kunnen overdragen en op deze manier op eenvoudige wijze het pestprobleem mede te helpen oplossen.
  • Als tegenprestatie vloeit 20% van de inkomsten, in de vorm van gratis workshops en andere professionaliseringsactiviteiten voor leden van klachtencommissies, weer terug aan de klachtencommissies of aan de koepel.

 

c Drs. B. van der Meer
Europees Expertisecentrum voor Veiligheid
p/a Hildebrandstraat 14
5242 GE Rosmalen
073-5217753/06-20406009
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
www.pesten.net 
www.expertisecentrumgeweld.nl